Tools

Bij Boodschapjes.com maken we gebruik van verschillende producten en diensten. Vaak was het een zoektocht om de juiste tool te vinden voor het doel wat wij voor ogen hadden. Heb jij zelf processen in jouw (op te richten) bedrijf waar je een fijne tool voor zoekt? Wellicht heb je dan iets aan ons overzicht.

Deze pagina wordt doorlopend aangepast zodra wij switchen van product/dienst of een nieuwe tool toevoegen aan onze workflow.

Telefonie & Communicatie

Slack logo 400x200 grijs

Slack: ook wel ons virtuele kantoor genoemd. Als remote team waarbij een deel van de teamleden zich bevindt in het buitenland is het ideaal om één centraal systeem te hebben waar de belangrijkste interne communicatie op wordt gedeeld. Ook integreert Slack met vrijwel al onze andere software zodat alle communicatiestromen en notificaties via één systeem bij ons binnen komt.

» www.slack.com

Voys 400x200 grijs

Bij Boodschapjes.com werken wij met VOIP (Voice Over IP) telefonie. Dit wil zeggen dat we bij wijze van spreken alleen een internetverbinding nodig hebben om telefoontjes te ontvangen. Op kantoor gebeurt dit met een VOIP toestel, en onderweg kan dit op elke mobiele telefoon met behulp van de Voys app.

De support afdeling van Voys is zeer behulpzaam en de software waarmee je alles instelt is ook heel gebruiksvriendelijk. Mocht je nog twijfelen over een VOIP aanbieder dan raden wij Voys graag aan.

» www.voys.nl

Bizziphone 400x200 Grijs

Wanneer wij even niet in staat zijn om de telefoon op te nemen dan wordt deze automatisch doorgeschakeld naar één van onze collega’s bij Bizziphone.

Zij staan onze klanten zeer vriendelijk te woord en nemen de boodschap aan en/of schakelen door waar mogelijk. Fijn is ook dat ze met transparante en vaste prijzen werken, en er een vast team aan telefonistes is toegewezen aan ons bedrijf. Momenteel werken wij alleen nog samen omtrent telefonische bereikbaarheid (starter pakket), maar Bizziphone kan ook andere zaken uit handen nemen zoals de volledige klantenservice, outbound bellen of support via de livechat namens jouw bedrijf.

» www.bizziphone.com

Message bird 400x200 Grijs

Voor het versturen van SMS notificaties rondom bestellingen gebruiken wij MessageBird. Bij MessageBird zit je niet vast aan een maandelijks abonnement, maar werk je met credits. SMS berichten versturen via MessageBird is betaalbaar en de service (Nederlandse support) is top. De software is goed gedocumenteerd en dat maakt het gemakkelijk te integreren in eigen systemen.

» www.messagebird.com

Software

Dropbox logo 400x200 grijs

Voor het delen van bestanden in de cloud gebruiken wij momenteel Dropbox. Voor zowel Mac als Windows computers is er een diepe en snelle integratie wat samenwerken voor ons zeer makkelijk maakt. Ook maken we gebruik van de Dropbox app welke ook weer handig integreert met andere social media apps op de smartphone. Dropbox is één van de bekendste partijen met betrekking tot online bestandsdeling en is hierdoor ook geïntegreerd en te koppelen met vele andere systemen. Voor ons zeer fijn met betrekking tot het automatiseren van verschillende interne workflows.

Ook aan de slag met Dropbox? Gebruik dan onze link en wij ontvangen beide extra opslagruimte van Dropbox.

» www.dropbox.com

Teamleader Logo 400x200 Grijs

Teamleader gebruiken wij als CRM (Customer Relationship Management) systeem om informatie en contactmomenten met (potentiële) klanten en partners bij te houden. Daarnaast maken wij ook gebruik van de ‘invoice’ module waarmee wij kunnen factureren. Voor het gebruik van Teamleader hebben wij een aantal andere systemen getest, maar deze kwamen qua gebruiksvriendelijkheid en service niet in de buurt van Teamleader. Voordeel is dat er reeds integraties bestaan met Nederlandse software en diensten, en dat de supportafdeling ook Nederlands spreekt.

Aan de slag met Teamleader? Gebruik dan onze link en wij ontvangen beide een leuke cadeaubon van Teamleader.

» www.teamleader.eu

Asana logo 400x200 grijs

Asana gebruiken wij om de werkzaamheden en bijbehorende planning inzichtelijk te maken. Je kunt snel taken aanmaken, hier een deadline aan hangen en een taak toewijzen aan een teamlid. Daarnaast kun je ook een eigen structuur creëren van verschillende projecten en de taken hierin weer aan elkaar koppelen. Inmiddels hebben we Asana zodanig weten te optimaliseren dat een groot deel van onze workflows geautomatiseerd zijn en dit weer tijd scheelt. Wat functionaliteiten betreft voldoet de gratis versie voor ons op dit moment, deze is gratis te gebruiken t/m 15 personen in één workspace. De betaalde versie is het zeker waard wanneer je workflows wat uitgebreider zijn. Asana is gebruiksvriendelijk en integreert met veel andere systemen. Daarnaast zijn er ook apps beschikbaar voor de tablet en mobiele telefoon.

» www.asana.com

GitLab logo 400x200 grijs

Voor versiebeheer van onze code maken wij gebruik van GitLab. Dit is open source software en dus gratis te gebruiken. De enige kosten die wij hier extra voor maken is het draaien van GitLab op onze eigen servers, zodat wij niet afhankelijk zijn van een derde partij en onze code ten alle tijde beschikbaar is. Waar onze ontwikkelaars intensief gebruik van maken is het Kanban Board waarmee we de planning en status van verschillende issues overzichtelijk bij kunnen houden.

» www.gitlab.com

Buffer logo 400x200 grijs

Buffer wordt hier gebruikt om social media updates efficient in te plannen. Zo is het mogelijk om 1 update tegelijkertijd vooruit te plannen voor verschillende kanalen, en de content af te stemmen per relevant kanaal. Er zijn natuurlijk veel meer tools die hetzelfde kunnen, maar Buffer werkt voor ons top. Er is ook een mobiele app beschikbaar.

» www.buffer.com

Financiën

Moneybird logo

Moneybird gebruiken we voor de boekhouding. Het systeem is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Daarnaast is de supportafdeling snel en behulpzaam wat heel fijn is. Mocht je nog op zoek zijn naar een boekhoudsysteem, Moneybird is zowel voor beginnende als gevorderde ondernemers geschikt en makkelijk te koppelen met andere systemen. Wanneer je een account aanmaakt met behulp van de onderstaande link dan ontvang je automatisch een proefperiode van 4 maanden om het systeem te testen!

» Moneybird.nl

Mollie 400x200 logo Grijs

Voor het afhandelen van alle iDeal betalingen werken wij samen met Mollie. Mollie is een payment provider welke naast iDeal tal van andere betaalmethodes aanbiedt. Het aanmaken en aanhouden van een Mollie account is gratis, wij (en onze aangesloten winkeliers) betalen slecht €0,29 per iDeal-transactie. Mocht je een betrouwbare en betaalbare payment provider zoeken welke gemakkelijk te koppelen is aan verschillende systemen, dan raden wij Mollie zeker aan.

» Mollie.nl

TransactieSysteem

TransactieSysteem gebruiken wij voor het automatisch koppelen van Mollie transacties naar Moneybird.
Door de automatische koppeling hebben we geen omkijken meer naar het handmatig importeren van MT-940 bestanden.
TransactieSysteem kan ook een koppeling maken met PayPal en Moneybird & Stripe koppelen aan Moneybird.

Ook Mollie & Moneybird automatiseren? Wellicht is TransactieSysteem ook wel iets voor jou!

» TransactieSysteem.nl

VerzamelSysteem logo 400x200 grijs

VerzamelSysteem gebruiken wij voor het automatisch verzamelen van alle inkoopfacturen.
Wanneer je veel verschillende tools en software in je bedrijf gebruikt dan kan je uren kwijt zijn aan het verzamelen van alle (wederkerende) inkoopfacturen.
Met behulp van dit tooltje kun je inkoopfacturen verzamelen met 1 klik op de knop.  Dit scheelt uren aan tijd en frustratie!

Ook inkoopfacturen automatisch verzamelen? Wellicht is VerzamelSysteem ook wel iets voor jou!

» VerzamelSysteem.nl